Kotimainen kasvojentunnistus nostettiin mediaan

Kotimainen kasvojentunnistus nostettiin mediaan

Suomalainen kasvonjentunnistussovellus menestyy kilpailussa. Kalajoelta lähtöisin oleva CaraCom Goup on yksi harvoista varteenotettavista alan kehittäjistä Pohjoismaista. Tulostie toimii CaraComin sisällöntuottajana ja mediatiedottajana. Nyt tiedotettiin kehitysaskeesta, joka herätti myös Ylen noteeraamaan tiedotteemme.

On mukava tiedotella medioille CaraComin menosta. Ylekin totesi asian uutisarvoiseksi varsin dramaattisen kuvavalinnan kera.

Kalajoelta markkinoille ponnistaneen CaraComin sovelluksessa ei tosin tallenneta kasvojen kuvaa, vaan se muutetaan biometriseksi kartaksi, jota verrataan tietokantaan aiemmin tallennettuihin matemaattisiin malleihin.

Uutisarvo löytyy yrityksen ulkopuolelta

Tiedotuksen menestysresepti oli jälleen yrityksen jättäminen sisällössä taka-alalle. Uutisarvo löytyi tällä kerralla helposti. Kun asia koskettaa suurta määrää lukijoita, median kiinnostus herää.

Myös kasvojentunnistus itsessään on kiinnostava ja usein virheellisesti tulkittu aihe. Henkilötietojen suojaaminen riippuu luonnollisesti siitä, kuinka kasvojen kuvaa käsitellään ja säilytetään.

On hyvä, että markkinoilla on suomalainen vaihtoehto, jonka kehitys tehdään myös Suomessa, tarkemmin sanottuna Oulussa.

Tulostien suunnitteleman, kirjoittaman ja jakeleman CaraCom Oy:n mediatiedotteen julkaisivat oman linjansa mukaan muokattuna ainakin seuraavat mediat 24.4.

YLE
Tietoviikko
Uusiteknologia
Vastuullisuusuutiset
afterdawn.com
Radio Pooki

Alkuperäinen tiedote (STT Infossa)

Tulostien mediatiedotuspalvelu

Sami Huhtala

”Tulostie sai kasvojentunnistus-teknologiallemme odotuksiamme suuremman medianäkyvyyden, joka lisäsi kysyntäämme selvästi. Arvostamme sitä, että asiaamme keskitytään kunnolla. Yhteistyö toimii hyvin ja on laajenemassa.”

Santtu Harjuhaahto, toimitusjohtaja
Caracom Group Oy

”Tulostien sisällöntuottaja-palvelu on parantanut sisältöjemme laatua ja lisännyt uusien IoT-tuotteidemme medianäkyvyyttä merkittävästi. Työt hoituvat nopeasti, ja laatu pysyy korkeana. Olemme erittäin tyytyväisiä.”

Eero Ojanen, toimitusjohtaja
Lehtovuori Oy

”Olemme saaneet hyviä tuloksia meille merkittävissä medioissa niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin.  Tulostien Sami on aidosti innostunut, kiinnostunut, tavoitteellinen ja säntillinen. En voi muuta kuin suositella!”

Johanna Kyllönen, markkinointipäällikkö
Katepal Oy

”On hienoa, että asioihimme keskitytään kunnolla. Työt sujuvat nopeasti ja kustannustehokkaasti.”

Toni Luopajärvi, toimitusjohtaja
Wiiste Oy

”Kaikki tarvitsemamme ratkaisut. Vihdoinkin tekijät, jotka keskittyvät asiaamme kunnolla. Nopeutta, luotettavuutta ja näkyvyyttä enemmän kuin viimeisen 10 vuoden aikana yhteensä.”

Reijo Hult, toimitusjohtaja
Lingoneer Oy

”Supersuoritus medianäkyvyyden hankinnassa.”

Matti Väänänen, toimitusjohtaja
Bonne Juomat Oy