
Näin saatiin norppavedelle julkisuutta koko Suomessa
Näin luotiin suomalaiselle lähdevedelle myönteistä mediajulkisuutta. Jutun julkaisivat viime viikon aikana mm. Kauppalehti, Talouselämä, Markkinointi & Mainonta, Maaseudun Tulevaisuus, Vastuullisuusuutiset ja 15 paikallislehteä suurimmista kaupungeistamme alkaen.
Uutisarvoinen aihe oli itse yrityksellä, lohjalaisella Bonne Juomat Oy:llä. Kiinnostavia aiheita oli oikeastaan liian paljon.
Tilanne ja ongelma on tuttu monelle yritykselle. Sisällöntuottajalla on käsissään lukuisia kiinnostavia aiheita, mutta missä niistä olisi riittävä uutisarvo, jotta tiedote ylittäisi uutiskynnykset?
Näin Bonnen kanssa toimittiin – ensin aihevalikoima:
- Paljon tuotteita, mm. marja- ja hedelmätuotteet, uutuuksia mukana
- Lähdevesi, jossa uutta kartonkipakkaus (ei kuitenkaan markkinoiden ensimmäinen)
- Pakkauksessa tuttu saimannorpan kuva vuodelta 1974, tekijänä tunnettu graafikko, professori Erik Bruun
- Oma lähde
- Vientiä moneen maahan.
Kiinnostavia asioita, mutta ei yhtään uutista.
Uutinen löytyi Hongkongista, mutta miten Ville Haapasalo liittyi siihen?
Kärki löytyi pienemmästä vientimäärästä, uudesta päänavauksesta, Hongkongin viennin alkamisesta. Viennin yhteiskunnallinen tärkeys, Aasian kilpaillut markkinat ja suomalaisen lähdeveden konkreettinen läpimurto olivat yksi osa uutisarvoa. Muita uutista tukevia asioita olivat ympäristöystävällinen, muovin käyttöä vähentävä pakkaus ja itse viennin aloituksen ajankohtaisuus.
Tiedotteen pääkuvana oli toimitusjohtaja Väänäsen ja Ville Haapasalon vientimatka Novgorodiin, siis Venäjälle. Laatukaan ei ollut priimaa, mutta kuva oli tarkoitettu kiinnostuksen herättäjäksi. Korkealaatuisemmat kuvat olivat tiedotteen liitteinä.
Sami Huhtala