Suomalaissairaala Coxa kansainvälistä kärkeä – NPS-luku 95

Suomalaissairaala Coxa kansainvälistä kärkeä – NPS-luku 95

Coxan asiakasuskollisuutta ja suositteluhalukkuutta mittaava NPS-luku on peräti 95, kun esimerkiksi IROResearch Oy:n Suomen Parhaat -listauksen kärkitulos on 73. Tulostie toteuttaa Coxan mediatiedotteet.

Vuonna 2018 Coxassa tehtiin 4569 tekonivelleikkausta, ja tänä vuonna määrä ylittää jo 5000 leikkauksen rajan. Nopea kasvu ei ole laskenut NPS-lukua, vaikka terveyspalvelut eivät ole helppoja lajeja lähes täydellisen asiakaspalautteen saantiin.

Kanadalaistyöryhmän johtamassa OECD-hankkeessa, jossa mitattiiin tekonivelleikkausten vaikuttavuutta eri sairaaloissa potilaiden arvioinnin perusteella, Coxan tulokset olivat kansainvälisen vertailun kärjessä.

Coxan aloittaessa toimintansa vuonna 2002 strategian kärjeksi otettiin yhtä tärkeinä lääketieteellinen laatu ja asiakaskokemuksen laatu. Tuolloin olemassa tieteellistä näyttöä siitä, että fokussairaalassa yhteen asiaan keskittyminen parantaa laatua.

– Komplikaatioita, esimerkiksi potilasvahinkoja sattuu vähemmän kuin verrokkisairaaloissa. Keskittymisen mahdollistamat ison volyymin prosessit myös laskevat kustannuksia, kertoi johtava ylilääkäri Teemu Moilanen Coxan lokakuisessa mediatietteessa.

Luvassa suomalaisen lääketieteellisen osaamisen viennin menestystarina?

Coxa saattaa parhaillaan rakentaa myös suomalaisen lääketieteellisen vientituotteen menestystarinaa.

Viimeisten 11 vuoden aikana leikattujen yli 35 000 potilaan terveydentilasta ja leikkausten tuloksista kerättiin maailmanlaajuisesti poikkeuksellisen tarkka tietokanta.

Sen pohjalta rakennettiin tekoälyällä varustettu järjestelmä, joka laatii hetkessä ennusteen potilaan komplikaatio- ja infektioriskistä vain muutaman perus- ja terveystiedon perusteella.

Kustannuksia säästyy ja potilasturvallisuus paranee. Järjestelmää pilotoidaan jo Hollannissa ja Ruotsissa.

Coxan tutkimusjohtaja Antti Eskelisen mukaan maailmalla on aiemminkin yritetty tehdä vastaavaa sovellusta, mutta lopputulokset ovat jääneet pinnallisiksi. Tällaisessa mittakaavassa riskiarvion automatisointia ei ole yritetty missään maassa.

Coxassa on tapahtunut viime aikoina paljon. Alta pääset lukemaan Coxan uusimpia tiedotteita, jotka ylittivät uutiskynnykset hyvistä syistä.

Sami Huhtala

 

Coxassa leikattiin 50 000:s nivel – nyt potilasdata auttaa Hollannin ja Ruotsin sairaaloita (4.10.)

OECD-maiden vertailu – suomalaissairaala kansainvälistä kärkeä tekonivelleikkausten vaikuttavuudessa (25.11.)

Coxa Oy:lle uusi toimitusjohtaja (26.11.)

Tulostien mediatiedotuspalvelu

”Tulostie sai kasvojentunnistus-teknologiallemme odotuksiamme suuremman medianäkyvyyden, joka lisäsi kysyntäämme selvästi. Arvostamme sitä, että asiaamme keskitytään kunnolla. Yhteistyö toimii hyvin ja on laajenemassa.”

Santtu Harjuhaahto, toimitusjohtaja
Caracom Group Oy

”Tulostien sisällöntuottaja-palvelu on parantanut sisältöjemme laatua ja lisännyt uusien IoT-tuotteidemme medianäkyvyyttä merkittävästi. Työt hoituvat nopeasti, ja laatu pysyy korkeana. Olemme erittäin tyytyväisiä.”

Eero Ojanen, toimitusjohtaja
Lehtovuori Oy

”Olemme saaneet hyviä tuloksia meille merkittävissä medioissa niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin.  Tulostien Sami on aidosti innostunut, kiinnostunut, tavoitteellinen ja säntillinen. En voi muuta kuin suositella!”

Johanna Kyllönen, markkinointipäällikkö
Katepal Oy

”On hienoa, että asioihimme keskitytään kunnolla. Työt sujuvat nopeasti ja kustannustehokkaasti.”

Toni Luopajärvi, toimitusjohtaja
Wiiste Oy

”Kaikki tarvitsemamme ratkaisut. Vihdoinkin tekijät, jotka keskittyvät asiaamme kunnolla. Nopeutta, luotettavuutta ja näkyvyyttä enemmän kuin viimeisen 10 vuoden aikana yhteensä.”

Reijo Hult, toimitusjohtaja
Lingoneer Oy

”Supersuoritus medianäkyvyyden hankinnassa.”

Matti Väänänen, toimitusjohtaja
Bonne Juomat Oy